Ieškoti ...

2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

Daugiabučių pastatų administratoriais norėtų būti ir fiziniai asmenys

Visuomeninio judėjimo "TAIP" pirmininkas Artūras Zuokas kreipėsi į LR Vyriausybę bei LR aplinkos ministeriją, siūlydamas pakeisti Vyriausybės nutarimą ,,Dėl butų ir kitų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės administravimo pavyzdinių nuostatų patvirtinimo", suteikiant teisę teikti nekilnojamojo turto administravimo paslaugas ne tik juridiniams, bet ir fiziniams asmenims.

Judėjimo ,,TAIP" ekspertų komanda, vadovaujama Kęstučio Nėniaus, atliko tyrimą, kokios priemonės leistų padidinti konkurenciją būsto administravimo sektoriuje, pagerintų teikiamų paslaugų kokybę ir sumažintų jų kainą. Ekspertai pateikė išvadą, kad konkurenciją riboja būtent dabar galiojanti tvarka, todėl būtina keisti LR Vyriausybės nutarimo "Dėl butų ir kitų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės administravimo pavyzdinių nuostatų patvirtinimo" 2 dalies 1 punktą, įrašant ir ,,fiziniams asmenims".

"Galimybė fiziniams asmenims tapti administratoriais skatins konkurenciją ir padės vystytis smulkiam verslui. Keista, kodėl dabar bendrijos gyventojas negali gauti licenzijos užsiimti savos bendrijos būsto administravimo darbais, - teigė A.Zuokas. Ši naujovė būtų praturtinta tiesioginiu bendravimu su gyventojais, sukurtų prielaidas bendruomeniškumui ir natūraliai paskatintų bendrijų steigimą. Fiziniai asmenys šiuo metu puikiai administruoja pastatus Lenkijoje, Estijoje, Skandinavijos ir kitose šalyse".

Daugiau informacijos: Artūras Zuokas.

Kontaktinis (-iai) asmuo (-enys):
Kamilė Šulcaitė
atstovė spaudai
Asociacija "Tėvynės atgimimas ir perspektyva"
Tel.: 869271428
kamile.sulcaite@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai